misab.se
Ring oss 031-570 500
E-posta oss info@misab.se
Kundvagnen
PRODUKTER
Olja / Motorolja
Batterier / Bilbatterier
Bränslefilter
Kupéfilter
Luftfilter
Marin Olje-/Bränslefilter
Oljefilter
Förgasare
WEBER, SOLEX mfl
Weber
Nya Weberförgasare
Översikt Förgasarmodeller WEBER
DCO / DCOE
38 DCOE
40 DCOE
42 DCOE
45 DCOE
48 DCOE
48 DCO
50 DCO
55 DCO
DGAS / DGES / DGMS
DGV / DGAV
DCD
IDF
48 IDA
IDA 3C
DCNF / DCN
ICH
DMTL / DMTR
DAT
DFI
Bestyckningstabell WEBER
Flottörer WEBER
Membran WEBER
Munstycken mm WEBER
Reglage WEBER
Tillbehör WEBER
Trattar WEBER
Övriga Reservdelar WEBER
Insugningsrör & Trimkit
Dellorto
FAJS
Fomoco
GM
Mikuni
Pierburg, Zenith Tyskland
Solex
SU
Zenith Zenith/Stromberg England
Hitta delar via bilmärke
Marinförgasare
Ersättningsförgasare
Insugningsrör/Trimkit
Tillbehör & Reservdelar
Trimkit
Information
Bränslepumpar
Båt
Tryckregulatorer
Avfettning
Glykol
Rengöring
Spolarvätska
Spray
Elprodukter
Glödlampor
Rostskydd
Smörjfett
Tillsatser fordon
Motorpackningar
Torkarblad
Tändstift
Övriga produkter
Företagskund

Klarna

Paypal

Swish

Postnord

Scenker

 

DCO / DCOE

Weber DCOE/DCO är en världsberömd trimningsförgasare. Den ger hög prestanda till rätt pris. Den är mycket pålitlig och kan användas på i stort sett alla bensinmotorer så länge ett insugningsrör finns. Weberförgasarna tillverkades i Italien till 1992 och därefter flyttades produktionen till Spanien.

  

DCO på Italienska "Doppo Corpo Orizzontali" betyder Dubbla Liggande Förgasarportar. Ett E efter DCO betyder att den har Start-choke.

 

DCOE är en tvåports horisontalförgasare. Portarna har gemensamt spjäll och flottörhus. Den har tidigare tillverkats i storlekarna 38, 40, 42, 45 och 48mm men nu tillverkas DCOE 40 och 45. DCO är en vidareutveckling av DCOE. Den görs i storlekarna 48, 50 och 55. Den är mycket vanlig i rallycross eller liknande sammanhang. Förgasaren är kompakt, vilket underlättar radmontering i begränsade utrymmen. Synkroniseringen är inte heller något problem, eftersom alla förgasarna har gemensam axel mellan portarna. Dessa är dessutom kullagrade vilket tätar effektivt och ger lång livslängd. Bestyckning som munstycken, halsringar och spridare finns i många olika storlekar och kan enkels bytas. Samtliga munstycken sitter lätt åtkomliga ovanifrån. Förgasaren behöver alltså inte demonteras vid ombestyckning. För tävlingsbilar är detta en nödvändighet. Förgasaren är konstruerad för tävlingsbruk men monterades även som originalutrustning på produktionsbilar som exempelvis Lotus, Ferrari, Maserati, Lamborghini och Alfa Romeo.

 

Weber 48 DCO, 50 DCO, 55 DCO använder samma breda uppsättning av munstycken och emulsionsrör som DCOE, men kräver andra halsringar och spridare. Trattar finns i flera storlekar och utförande. DCO kan även användas som tryckförgasare i turboanläggningar. Weber DCOE och DCO har lång livslängd. Endast de normala förslitningsdetaljerna såsom nålventil, packningar etc behöver bytas. Andrahandsvärdet är mycket högt.

 

MISAB har ett stort sortiment av delar till WEBER-förgasare. Hittar du inte vad du söker på vår hemsida – ring eller maila till oss. Vi tar även hem reservdelar vi inte har i lager vid efterfrågan.

38 DCOE
38 DCOE
40 DCOE
40 DCOE
42 DCOE
42 DCOE
45 DCOE
45 DCOE
48 DCOE
48 DCOE
48 DCO
48 DCO
50 DCO
50 DCO
55 DCO
55 DCO